Quan decidim començar a estudiar un idioma estranger, hem de tenir clar els objectius pels quals el fem, ja que es tracta d’un procés llarg que requereix molta dedicació i constància si es vol arribar a obtenir un nivell bàsic amb el qual ens puguem comunicar. La globalització i la internacionalització de les empreses i de moltes altres activitats fan que el fet d’aprendre idiomes s’hagi convertit en un requisit pràcticament indispensable, sobretot en l’àmbit laboral i empresarial per exigències del mercat. Tant és així, que la gran majoria de gent que emprèn el camí de l’aprenentatge i coneixement d’una nova llengua el fa per motius professionals, amb la condició d’aspirar a aconseguir una ocupació o progressar en el món laboral.
Òbviament, l’anglès és l’idioma estranger més estudiat i el que més avantatges ens aporta en tots els aspectes a causa del seu ús a nivell mundial, però el dubte ens sorgeix quan ens intentem decantar per un altre idioma que aprendre, perquè hem de tenir clar el perquè estudiar aquesta llengua i no una altra, i aquí gairebé sempre mirem el que més ens pot aportar a l’hora de progressar a la feina. Sigui com sigui l’idioma a estudiar, existeixen diversos mètodes d’aprenentatge que s’adapten a les necessitats de cada client, com a cursos d’idiomes en acadèmies especialitzades, formacions contínues online o estades a l’estranger (reconeguda com la millor manera d’aprendre idiomes ràpidament).
Quins criteris seguir per a aprendre idiomes enfocats al món laboral?
Així doncs, establim l’ocupació com a primera premisa a l’hora d’estudiar una segona o tercera llengua. És recomanable arribar a un domini elevat d’una segona llengua abans de començar a aprendre un altre idioma, ja que en cas contrari ens pot causar confusió i dificultat per a arribar a un nivell alt en qualsevol d’ells.
Una de les dades a tenir en compte és el nombre de persones que parlen aquest idioma en el món i en quines parts l’usen. No per tenir un gran nombre de parlants vol dir que sigui un idioma interessant a estudiar per a les oportunitats laborals al país destí. Veiem per exemple que uns 200 milions de persones parlen el bengalí, una llengua usada en tot el territori hindú, però no per això la considerem una llengua interessant a aprendre, perquè les seves oportunitats laborals són realment baixes per als no natius, i les condicions de treball d’aquest país no són molt atractives.
Generalment i vist com una bona opció, aprendre idiomes de països veïns o d’estructura semblant al nostre és sempre una bona idea amb la condició d’obtenir un bon nivell de maneig de la llengua en poc temps. Però com a recomanació respecte als objectius pels quals estudiar i conèixer idiomes, hem de centrar-nos a esprémer al màxim un o dos dels quals considerem més adequats per a cadascun de nosaltres, i no tractar de diversificar aprenent diversos idiomes amb la condició de tenir un bon domini de tots ells, perquè ens resultarà menys beneficiós.
0 Comentaris
Deixa un comentari