El fet d’aprendre un nou idioma és sempre un tema que ens motiva molt sobretot al principi, ja que li posem ganes, esforç i dedicació donades per la curiositat i l’atracció de poder parlar una nova llengua. Sempre existeix alguna causa de força major per la qual ens decidim per començar a estudiar un idioma estranger, bé sigui per motius laborals o simplement per gust. La qüestió principal d’aprendre idiomes és la quantitat d’hores d’estudi i dedicació que hem d’aplicar per a arribar a aconseguir un nivell mig-alt que ens permeti mantenir una conversa simple. Aquí és on comencen a aparèixer els problemes, perquè qualsevol motiu és suficient per a interrompre o deixar de costat la progressió i l’interès d’aprenentatge d’aquesta llengua, entre els més comuns trobem la falta de temps, la relació en parella, problemes de diners, aparició d’altres prioritats, etc.
Així doncs, la falta de temps es consolida en la primera posició del rànquing com el principal problema a l’hora de posar-se a estudiar idiomes, de manera que hem d’enginyar-nos nous mètodes d’aprenentatge clars i ràpids.
Aprendre idiomes en forma de “hobby”
Cert és que se’ns dóna millor i preferim fer les tasques d’aprenentatge fora de classe per mitjà d’activitats que ens facin la vida més fàcil i entretinguda, maneres i formes que s’allunyen de la idea de clavar colzes i realitzar una vegada i una altra exercicis sense parar. Posats a triar un idioma, triem el més usat a nivell mundial, l’anglès.
Aquestes són alguns dels mètodes proposats com a alternativa o complement als mètodes d’estudi tradicionals:
- Veure pel·lícules i sèries en anglès, en V.O., amb o sense subtítols depenent del nivell que tinguem.
- Aprendre anglès per mitjà de jocs de sobretaula o jocs online.
- Llegir llibres i diaris en anglès.
- Escoltar música en anglès.
- Mantenir un contacte amb el qual mantinguem converses en anglès.
Aquests mètodes d’aprenentatge solen ser complementaris a l’estudi tradicional, ja que sense aquest mai arribaríem a tenir una base de coneixements sòlids quant a escriptura i gramàtica, de la mateixa manera que si es tracta de coneixements específics com poden ser medicina o mecànica, és necessari fer un estudi per mitjà de llibres i cursos especialitzats per a obtenir un bon nivell de fluïdesa i d’enteniment.
0 Comentaris
Deixa un comentari