Si bé és cert que quan algú parla alemany ens dona la impressió que està de mal humor i sembla una llengua molt difícil d’aprendre.
Avui en dia és un dels idiomes a nivell europeu de major interès a l’hora de decidir-se a fer un curs d’idiomes junt amb l’anglès i el francès, i val la pena aprendre’l no només per les amplies possibilitats laborals que ens pot oferir, sinó també pel plaer d’endinsar-nos en la seva cultura.
Quanta gent parla l’alemany?
Un dels primers motius que ens pot dur a fer un curs d’alemany és la quantitat de persones que el parlen.
Dins l’Unió Europea l’idioma germànic és el que té més parlants nadius (16%), amb una població estimada de 100 milions, superant llengües com l’anglès o el francès, doncs l’alemany no es parla només a Alemanya, sinó també a països com Àustria, Luxemburg o Suïssa. A més a més, és un dels idiomes amb més acceptació per part dels alumnes i més ensenyats a tot el món.
Quines possibilitats laborals m’ofereix l’alemany?
Deixant de banda el fet que grans multinacionals com Adidas, Audi, Bayer, Bosch o Bmw entre d’altres són germàniques, moltes d’elles tenen gran part del seu personal a Catalunya, com és el cas de Seat o DHL per mencionar dos exemples.
Aquest fet implica que en gran quantitat d’ocasions pot ser necessari l’ús de l’alemany per comunicar-se, per tenir unes majors possibilitats de progressar dins l’empresa, o fins i tot per viatjar a Alemanya i treballar allà.
L’alemany és tant difícil com sembla?
L’alemany no és més complicat que qualsevol altra llengua. Com sempre, tot depèn de les teves ganes i motivació a l’hora d’aprendre’l.
Si bé és cert que aquesta llengua és famosa per la seva afició a les paraules interminables i que els gèneres o les declinacions ens poden provocar algunes dificultats, existeixen certs fets que ens poden facilitar el seu aprenentatge.
Les semblances entre l’Anglès i l’Alemany
Avui en dia cada cop més gent té un domini mitjà o alt de l’anglès, ja sigui al haver après l’idioma viatjant o fent cursos d’anglès.
Això pot facilitar molt l’aprenentatge de l’Alemany quan estem fent un curs, doncs ambdós idiomes provenen de la mateixa família i comparteixen alguns trets similars.
Vocabulari
Tot i que com hem mencionat anteriorment l’alemany té tendència a crear paraules interminables, les similituds entre l’anglès i l’alemany es fan palpables a paraules com ara Winter (alemany) winter (anglès), Haus (alemany) house (anglès), Hallo (alemany) hello (anglès) o gut (alemany) good (anglès).
A més a més, tal i com acabeu d’observar, les paraules Winter i Haus, al ser noms s’escriuen amb majúscula, quelcom que ens facilita molt una ràpida identificació.
Per si tot això ens sembla poc, quelcom del que els estudiants d’anglès es queixen amb freqüència com és la dificultat de la pronunciació a l’anglès, no succeeix amb l’alemany, doncs té normes molt més clares.
La gramàtica
Tot i que és cert que la gramàtica de l’alemany pot comportar certes dificultats, també ho és que qualsevol persona amb un nivell mitjà d’Anglès la trobarà molt més assequible.
Per mencionar un exemple, algú que hagi fet dos cursos d’anglès de forma satisfactòria ja sabrà que per a fer el comparatiu i el superlatiu necessitem (entre d’altres aspectes) emprar -er i –est, quelcom que també comparteix l’alemany.
Esperem haver-vos convençut que l’alemany, tot i que no és senzill, no resulta tant complicat com podem pensar, i pot ser una altra porta oberta més cap a una nova cultura i forma de pensar.
Amb els nostre cursos presencials i cursos intensius d’alemany i les classes via Skype podràs aprendre i gaudir d’aquesta llengua! No ho pensis més!
0 Comentaris
Deixa un comentari