T’has decidit a posar-te amb l’idioma saxó però no paren de dir-te que és difícil? Com a experts en anglès sabem que són moltes les raons per les quals ens costa aprendre anglès i és important que les coneguis per a enfrontar-te a elles i posa’ls-hi solució de la manera més eficaç possible.
Els catalans i les raons per les quals ens costa aprendre anglès
Ull als motius pels quals ens costa tant aprendre anglès (i molts altres idiomes).
Pronunciació diferent de l’escriptura
La primera raó per la qual la gent diu que li costa l’anglès: No es pronuncia com s’escriu. Bé, realment… Ens trobarem davant d’aquesta situació garirebé cada cop que vulguem aprendre un idioma que no vingui del llatí, com l’alemany. Donada la importància de l’anglès a la literatura, la manera en la qual escrivien les paraules s’ha mantingut quasi intacte amb el pas dels anys, mentre que la manera en què la gent les pronunciava ha anat variant. El problema és que, tant pels principiants, com pels alumnes més avançats, aquesta és una part bastant dura perquè no només s’enfronten a nou vocabulari sinó que han d’estar completament alerta per a aprendre com pronunciar correctament les paraules, a vegades menjant-se les síl·labes, i amb molt poques normes que marquem pautes de pronunciació.
Per descomptat, la pronunciació és un tema que s’aprèn a poc a poc, deixant que els alumnes en els cursos d’anglès, s’acostumin, corregint-los per a anar integrant els nous fonemes.
En realitat, la fonètica pot resultar de gran ajudar per aprendre a pronunciar correctament les paraules, per exemple, distingir entre vocals llargues i curtes (quelcom fonamental per aprendre anglès). Campareu, per exemple, “ship” (i-curta) amb “sheep” (i:-llarga), l’única diferència està en la duració de la vocal.
Recordeu que ja us vam donar uns tips per què la pronunciació us resultés més fàcil a: https://format-e.es/ca/consells-pronunciacio-angles/
Idioma sense parentiu amb la nostra llengua materna
La immensa majoria de paraules no té absolutament gens de semblança amb les nostres, aquesta és una de les raons per les quals ens costa aprendre anglès. Per tant, o ets un diccionari amb potes o és molt possible que en cada experiència relacionada amb l’anglès et quedis sense entendre diverses coses simplement perquè no coneixes les paraules ni podem comparar-les amb el que coneixem del nostre idioma.
Altres idiomes ens resulten més fàcils d’entendre -entendre, que no aprendre- pel simple fet que moltes paraules s’assemblen a les del català o castellà (per exemple, algunes paraules portugueses comparteixen arrel amb el seu equivalent al castellà o català).
No obstant, no ens vinguem avall! L’anglès, com totes les llengües, també agafar o ha agafat paraules d’altres llengües com el francès o fins i tot el grec. Segur que als catalans parlants ens resultarà més senzill identificar que la paraula pork (porc) s’utilitza per descriure la carn de porc, veritat?
Els false friends són molt falsos
Si t’estàs preguntant per quines raons ens costa aprendre anglès segur que ja has tingut trobades amb els “false friends”. Però per a qui no els conegui, dir que són paraules i expressions que s’assemblen a la seva forma escrita o la nostra llengua materna, però que el seu significat no té res a veure amb l’equivalència en el nostre idioma.
Alguns exemples són exit-sortida (no èxit) o constipated-restret (no constipat).
És fàcil que si no tens molta experiència parlant, en les converses entenguis el que no és, desquadrant-te per complet. Això pot fer que viris la conversa cap a un punt que no correspon (i inadequat si comences a explicar-li a la gent que estàs restret :D).
Però aquí estem per ajudar-vos! Recordeu que ja vam parlar d’això per posar-vos al corrent dels més comuns: https://format-e.es/ca/false-friends-angles/
Té més sons per les vocals
A part que no es pronuncien com es llegeixen, tal com hem introduït abans amb l’exemple del so de la vocal a ship-sheep, existeixen 12 sons per les vocals en la pronunciació anglesa. Per descomptat, encara que existeixen algunes regles per a saber com és la pronunciació, hi ha tantes excepcions que les regles haurien de ser l’excepció.
A més, les consonants, també mostren diferents maneres de ser pronunciades. Diguem en termes generals, que l’anglès és més “suau” que el català i costa una mica readaptar-se a saber si pronunciar o no les “h” i suavitzar les “r”.
La vergonya
Són moltes -moltíssimes- les persones a les quals els fa vergonya parlar en un altre idioma. Realment aquesta no és una raó per la qual ens costi aprendre anglès, sinó que, una vegada apresa una gran part, som incapaços d’acabar de perfeccionar-ho amb el speaking, que és essencial.
Els motius són molts. Van des de la mateixa timidesa de la persona, a la por a fer el ridícul, a viure una situació d’estrès per no saber comunicar-nos o que no ens entenguin, etc.
Però s’ha de practicar! És l’única manera de continuar progressant i precisament és el que fomentem a totes les nostres classes, la vergonya fora!
Com sempre us recomanem que per a aprendre anglès compteu amb l’ajuda de professionals com tots els docents de la nostra acadèmia així que no dubteu a contactar amb nosaltres.
0 Comentaris
Deixa un comentari