L’evolució tant de la societat com de la tecnologia fa que apareguin millores i novetats que ens facilitin els processos d’aprenentatge i de transmissió d’informació i coneixement. Fa un temps enrere només es contemplava un mètode per a aprendre idiomes com contrastat, eficaç i únic, sent aquest el d’acudir a una escola o centre de formació per al seu estudi, basat en el típic procés de professor explica i alumne atén. No obstant això, arribant a comprendre tant l’estructura gramatical com el seu vocabulari al complet, una de les majors dificultats a l’hora d’aprendre un idioma de forma correcta és la conversa fluida.
Característiques i factors de l’aprenentatge online
Les millores tecnològiques a nivell d’informàtica i comunicació ens faciliten en gran part l’aprenentatge d’un idioma, posat que podem mantenir converses amb gent de tot el món, estar al dia de tota la informació necessària en l’idioma que vulguem, obtenir contingut en un altre idioma (llibres, revistes, pel·lícules, cançons, àudio, etc.) i algunes altres coses que fan que puguem o bé aprendre un idioma per compte propi o bé potenciar i complementar el coneixement obtingut pels mitjans tradicionals d’estudi.
Cert és que estudiar online aporta una sèrie d’avantatges, com poder estudiar quan vulguis i on vulguis, gravar converses pròpies i veure-les o escoltar-les, o estudiar al teu ritme per mitjà de vídeos i àudios de forma contínua i repetida. Encara així, està comprovat que l’estudi de tota llengua ha de partir d’una bona base tant gramatical com de vocabulari per al seu correcte aprenentatge i desenvolupament, ja que s’ha de tenir ben clara l’estructura de la llengua i el significat de les seves paraules i expressions per a poder progressar en l’estudi.
De manera que es recomana començar per cursos d’idiomes en una escola o acadèmia especialitzada en l’ensenyament de llengües estrangeres per a consolidar un bon nivell de l’idioma, podent arribar fins a la realització de classes i cursos destinats al perfeccionament d’aquest.
Millors xarxes socials per a aprendre idiomes
A més de poder usar les xarxes socials més populars per a aprendre idiomes, existeixen d’especialitzades en aquest àmbit, xarxes socials per a aprendre idiomes que permeten practicar amb parlants natius, intercanviar material lingüístic o corregir textos de manera gratuïta. Aquestes plataformes socials s’han convertit ja en una eina que ens ajuda de forma notòria en la millora de tots els aspectes de l’aprenentatge, sobretot en relació a les aptituds de conversa i fluïdesa verbal.
Aquestes són les tres xarxes socials per a aprendre idiomes més populars:
Busuu
Nascut com a treball de final de Màster a Madrid i comptant ja amb més de 50.000 usuaris, aquesta xarxa amb format semblant a Facebook anomenada Busuu et dóna l’opció d’aprendre fins a 8 idiomes diferents de forma totalment gratuïta, sent una plataforma d’aprenentatge col·lectiu que permet interactuar amb els altres usuaris (nadius) per a l’intercanvi de continguts, la correcció de textos o la pràctica tant parlada com escrita per mitjà de xats i vídeo-trucades. A més ofereix lliçons i exàmens de pràctica per a tots els seus usuaris.
Livemocha
Aquesta xarxa social de registre i participació gratuïta ens permet practicar i aprendre fins a 35 idiomes diferents contactant amb usuaris natius directament. Livemocha es basa en l’intercanvi de coneixements lingüístics a través de l’obtenció de punts per a poder realitzar lliçons de pagament.
Italki
L’essència de Italki es basa en community teachers, el contacte entre docents especialitzats i estudiants que desitgin aprendre un nou idioma a través de xarxes socials. Compta amb uns 5.000 professors de 100 llengües diferents, i cadascun d’ells estableix un preu/hora per al seu ensenyament virtual. A més, també ens ofereix la possibilitat de practicar gratis amb altres usuaris a través d’un xat o de la plataforma Skype.
Preply
Preply és un punt de trobada en línia per a trobar i reservar tutors privats per a una varietat de matèries, com l’anglès i altres idiomes, matemàtiques, física o altres assignatures escolars i universitàries, també classes de guitarra i molts més. Compten amb més de 30,000 tutors registrats i més de 100,000 estudiants inscrits. Amb Preply podràs trobar tutors privats amb uns preus assequibles.
WorldFriends
Aquesta xarxa social et permet entaular converses amb altres usuaris de qualsevol lloc i així practicar l’idioma que prefereixis i establir contactes. Encara que per a obtenir totes les seves funcions ens haurem de fer Premium (pagant, clar).
SoZiety
Aquesta és una xarxa social basada en Skype, on pots practicar amb altres usuaris. Aquesta fins i tot permet guanyar una mica de diners oferint els teus serveis per a conversar.
Wespeke
Aquesta xarxa està basada en les teves inquietuds i interessos. Existeixen una gran quantitat d’idiomes, i la resta d’usuaris podran veure en què estàs interessat, establint un bon punt de partida per a les converses. De fet, bastants dels seus usuaris són d’USA, amb la qual cosa tens una bona oportunitat per a practicar anglès.
Segurament hi haurà més xarxes socials per aprendre anglès apart de les que t’hem explicat en aquest article, esperem que t’hagi sigut d’utilitat!
0 Comentaris
Deixa un comentari