Aprendre un idioma estranger és la clau per a la internacionalització. Avui dia, estrany és el lloc de treball en el qual no et demanen o no valoren millor un idioma, sobretot l’anglès. Aquesta tendència va en augment des de fa anys i així pretén continuar sent. A més, els viatges estan a l’ordre del dia, ja siguin també per treball, per estudis, per plaer…
Per això, cada vegada s’estila més ensenyar -i, per tant, aprendre- un idioma des de la infància, moment del desenvolupament en el qual els coneixements s’adquireixen millor i sense distinció.
Ser bilingüe és bo per al cervell
El fet de ser bilingüe, tant des de petit com adquirint els coneixements com adults, no significa que siguem més intel·ligents ni que ho serem. No obstant això, sí que està demostrat que el cervell es torna més flexible i s’adapta millor a totes les circumstàncies. I els nens, ajudats de la gran plasticitat del cervell pròpia de l’edat, tenen més flexibilitat cognitiva i desenvolupen millor el pensament divergent.
A més, les persones bilingües desenvolupen demència, de mitjana, entre 4 o 5 anys més tard que els que no ho són.
No et preocupis, encara no és massa tarda, pots aprofitar el teu entusiasme realitzant cursos intensius d’idiomes per a millorar el teu segon idioma i convertir-te en una persona bilingüe.
Habilitats i aptituds socials
Si l’idioma s’aprèn des de la infància, ens trobem que els nens són capaços de desenvolupar en paral·lel, i de manera natural i espontània, increïbles habilitats interpersonals.
L’empatia augmenta considerablement en haver d’interpretar el punt de vista dels altres així com les seves intencions.
Connexió cultural
La majoria d’idiomes representen, en major o menor mesura, cultures diverses. Estudiar un idioma ens fa ser coneixedors, en major o menor mesura, d’altres cultures, experiències, aficions, formes de vida, etc.
Això es tradueix una major obertura, disposició per aprendre i connectar amb persones diferents i en una major seguretat cultural, tant del que oferim com del que estem disposats a conèixer i rebre d’altres cultures.
El treball i l’idioma
El segle XXI és el segle de l’idioma en el treball. És el factor que més condiciona (després de la formació particular) a un responsable de recursos humans per a contractar a un nou empleat. I és que fer una incorporació a la plantilla significa realitzar una aposta i qui no desitja apostar a cap segur?
Una persona bilingüe té moltes més sortides professionals, pot exercir més funcions i se li poden assignar tasques diferents. Teleoperadores, comercials, secretaris, administratius, representants, assessors… Són moltes les professions en les quals un segon idioma és imprescindible i unes altres les que el valoren en excés, com el sector hoteler, el de la publicitat, el de bellesa…
Òbviament la comunicació afavoreix l’eficiència i la productivitat, per la qual cosa les empreses no li ho pensaran dues vegades.
En definitiva…
Aprendre un altre idioma t’obre les portes de la internacionalització en tant que fa més social, més empàtic i que ajuda a comunicar-te eficaçment a tots els nivells.
A més, els cursos d’idiomes són divertits, diferents, econòmics i et reporten grans beneficis. No ho dubtis i dóna-li als teus i a tu mateix la millor oportunitat: estudiar i aprendre un idioma estranger en una acadèmia d’idiomes.
0 Comentaris
Deixa un comentari